Pénztárgépek – Újabb pénztárgépgyártó kapott engedélyt

Budapest, 2013. augusztus 7., szerda (MTI) – Újabb, online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már négy engedélyezett gép közül választhatnak – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-t.

A tárca közleménye szerint az Alt Cash Kft. Samsung gyártmányú pénztárgépe kapott forgalmazási  engedélyt kedden a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további “kiskasszás” kérelmek elbírálása van folyamatban. Az NGM közlése szerint bíznak abban, hogy az újabb szereplők megjelenésével élesedhet az árverseny.

Mintegy 200 ezer pénztárgépet kell lecserélni augusztus végéig. A minisztérium emlékeztetett: a cserére kötelezettek számára biztosított, gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatáson túl a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a gyártáshoz – a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül – kedvezményes állami hitelt is biztosítanak. A tárca a sorozatgyártás mihamarabbi megkezdésére számít.

Az új típusú kasszák szeptemberi üzembe állításuktól kezdve az adóhatóságnak minden fontos adatot továbbítanak majd, így az állam pontos képet kaphat egy-egy terület vagy ágazat vállalkozásainak időszaki vagy éves forgalmáról – közölte a tárca.

Az online kapcsolat megteremtésével az adóhatóság eszközt kap az ellenőrzések hatékonyabb előkészítéséhez is. Azáltal, hogy ellenőrzésre azokat az adózókat jelölik ki, amelyeknél az adatok alapján “rendellenesség” tapasztalható, elérhető a kötelezettségeiket rendben teljesítő adózók fokozott védelme – áll a közleményben.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?