Pénztárgépek – NGM: már 14 engedélyezett gép közül választhatnak az érintettek

 Budapest, 2013. szeptember 5., csütörtök (MTI) – Újabb pénztárgépkapta meg kedden a forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, így a pénztárgépcserére kötelezettek már tizennégy engedélyezett gép közül válogathatnak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

 

A közlemény szerint kedden az ECR-Trade Kft. szlovák gyártmányú Euro-150TE Flexy típusú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt. Folyamatban van további kiskasszás kérelmek elbírálása is.

Jelenleg hat forgalmazó, az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket.

A nemzetgazdasági tárca a pénztárgépcsere zökkenőmentes lebonyolítása mellett kiemelt figyelmet fordít az átállás költségeinek csökkentésére is. Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a minisztérium valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább tízezer darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet – közölte az NGM. A minisztérium célja az árverseny megindítása mellett, hogy minél nagyobb számban legyenek hozzáférhetőek a támogatott pénztárgépek.

Az NGM közleménye idézi Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkárt, aki az első de minimis támogatás tapasztalatairól elmondta: az első megállapodás nagy sikert aratott a vállalkozók körében, hiszen az árak látványosan csökkentek, az érdeklődés pedig elsöprő volt. Hozzátette: bízik abban, hogy a közeljövőben sor kerülhet újabb megállapodásokra is, amire az NGM nyitott.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?