Pénztárgépek – Újabb gépek kaptak forgalmazási engedélyt

Budapest, 2014. május 13., kedd (MTI) – A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) újabb hat pénztárgépre adott ki forgalmazási engedélyt az utóbbi napokban – derül ki a hivatal honlapján közzétett hírekből.

 

Megkapta az engedélyt az Euro Prompt Kft. által forgalmazott Optima QMP50 Online típusjelű kiskassza, az Inform Informatikai Kft. által típusvizsgálatra bemutatott Panda, az Auchan Magyarország Kft. által bevizsgáltatott Lau-Gilbarco-Epson-Aeex típusú, számítógép alapú pénztárgép, valamint a Laurel Kft. Lau-Euronics-Bix-Aee típusú, számítógép alapú pénztárgépe. A kereskedők a korábban visszavont engedélyű pénztárgépek egyik forgalmazója, az Alt Cash Kisker Online elnevezésű gépét, valamint a Wincor Nixdorg Kft. Beetlle / M Müller típusú, számítógép alapú pénztárgépét is választhatják, miután a hivatal ezek forgalmazását is engedélyezte.

A MKEH folyamatosan vizsgálja be az engedélyre benyújtott gépeket. A legutóbbi típusvizsgálati döntései alapján már 110 engedélyezett online pénztárgépből választhatnak a kereskedők.

Április végéig – ameddig a visszavont engedélyű gépet rendelők élhettek az 50 ezer forintos állami támogatással – a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi közlése szerint mintegy 85 ezer online pénztárgépet helyeztek üzembe a kereskedők. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pedig akkor az MTI érdeklődésére azt közölte, bár nincs hivatalos információja, hogy hány pénztárgép lecserélése szükséges, még néhány tízezer online-gép üzembe helyezését várják.

Az addigi pénztárgép-bekötések révén több mint 247 millió nyugta és egyszerűsített számla érkezett be több mint 477 milliárd forint értékben az adóhatósághoz.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?