Megkezdődött a magyar fejlesztésű pénztárgépek összeszerelése Budaörsön

Budaörs, 2014. április 29., kedd (MTI) – Megkezdődött a magyar fejlesztésű CashCube on-line pénztárgép-család három típusának összeszerelése a Tekinvest Holding Kft. és az LA Pénztárgép Kft. közös, ezer négyzetméteres új budaörsi gyártócsarnokában.

 

Temesfői Zsolt, a Tekinvest Holding Kft. ügyvezetője, valamint Várkonyi Gábor, az LA Pénztárgép Kft. ügyvezetője kedden Budaörsön sajtótájékoztatón közölte: a pénztárgép valamennyi hatósági előírásnak megfelel, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) elvárásainak is. A gépekből az idén a tervek szerint 40-50 ezer darabot szerelnek össze, amiből a két cégnek 4-5 milliárd forintos árbevétele lesz. A fejlesztést és a gyártást a Tekinvest végzi, az LA pedig az értékesítésért felel. Temesfői Zsolt kiemelte, hogy a készüléket a
cég szakemberei fejlesztették ki és magyar munkaerő készíti, több hazai beszállítóval karöltve. A fejlesztés kezdeti szakaszában ötszázmillió forintot fektetett be a Tekinvest, a sorozatgyártás pedig a Gránit Bank együttműködésével indulhatott meg.

Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a magyar mellett a nemzetközi piacokon is sikres lehet a pénztárgép. Hozzátette: a magyar on-line pénztárgép-projektet sok európai uniós tagország kíséri figyelemmel, és számos delegáció érkezik Magyarországra, hogy a tapasztalatokról érdeklődjön.

Várkonyi Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy az LA Pénztárgép  Kft. által forgalmazott on-line pénztárgép az egyetlen, kizárólag magyar fejlesztésű és gyártású készülék. Hozzátette: előny, hogy csak most lépnek a piacra, mivel felhasználhatták a tapasztalatokat, és már egy jobban tesztelt géppel állhattak elő.

A várakozásokat illetően úgy vélte, hogy a magyar piacban még jelentős tartalék van, mert sok vállalkozás kivárt.

Várkonyi Gábor tájékoztatása szerint jelenleg naponta 700-1000 gépet szerelnek össze Budaörsön, de a kapacitás a duplájára is növelhető.

Az ügyvezető elmondta, hogy az üzem közel száz embernek ad munkát közvetlenül és további több száz embernek a magyar beszállítókon keresztül.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?