Pénztárgépek – NGM: állami kezesség az online pénztárgépek forgalmazóinak

Budapest, 2013. szeptember 11., szerda (MTI) – A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) állami kezességet vállal a pénztárgép-forgalmazókért, hogy a lehető legkedvezőbb hitellehetőségek álljanak rendelkezésükre.

 

A tárca szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli: az új berendezések gyártásának felgyorsítása érdekében biztosított kedvezményes állami hitelen túl, a tárca a kormány felhatalmazásának köszönhetően állami kezességet is vállal a forgalmazókért.

Az állami kezesség csak az adóhatósággal online kapcsolatra képes pénztárgép gyártása vagy beszerzése érdekében felveendő, legfeljebb egyéves futamidejű, forgalmazónként legfeljebb 3 milliárd forint összegű hitel tőkeösszegének 80 százalékára vonatkozhat azzal, hogy az így vállalt kezesség együttes összege nem haladhatja meg a 20 milliárd forintot.

Az NGM közleménye szerint a pénztárgéppiac szereplői is üdvözölték az állami kezességvállalás lehetőségét. A kezességvállalási szerződések megkötésére csak a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által kiadott forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgép-forgalmazók számíthatnak.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?