Varga: a jövő évi büdzsébe beépítették az állam növekvő bevételeit

Budapest, 2016. június 13., hétfő (MTI) – A 2017-es költségvetésbe beépítették az állam növekvő bevételeit, ugyanis a gazdasági növekedés, a gazdaság fehéredése és foglalkoztatás bővülése miatt tud a kormány az ideihez képest jövőre egyebek mellett az oktatásra 271 milliárd forinttal többet költeni – mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 

Varga Mihály kiemelte: a gazdaság fehéredése köthető például az online kasszák bevezetéséhez. Az online pénztárgépek rendszerét szeptember 1-től és január 1-től különböző szolgáltató szektorokra kiterjesztik – tette hozzá.

Arról is beszámolt, hogy jövőre akarják tesztelni az elektronikus számlarendszer bevezetését, hogy a vállalatok, a cégek papírmentesen tudjanak elektronikus számlákat kiállítani.

A Nagy-Britanniának az Európai Unióból (EU) való kilépéséről szóló közelgő népszavazással kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy amennyiben Nagy-Britannia a kilépés mellett dönt, akkor Magyarország gazdasági növekedése várhatóan 0,3-0,4 százalékkal fog csökkenni.

Varga Mihály azt is hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy a nyugdíjak értékállóak legyenek. A tárcavezető a reálnyugdíj növekedésre számít, ugyanis mint mondta: 2011-2015 között 8,8 százalékkal emelkedett reálértékben a nyugdíjak értéke, bízik benne, hogy 2017-ben is folytatódik ez a tendencia.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?