Trafik – Az OTP trafikos számlacsomagot és hitelkonstrukciót indít

Budapest, 2013. május 14., kedd (MTI) – Az OTP Bank hitelkonstrukciót dolgozott ki a nemzeti dohányboltok üzemeltetői számára, amely iránt már több száz koncesszió nyertese érdeklődött a banknál – közölte a pénzintézet kedden az MTI-vel.    A közlemény szerint több szempontból sincsenek könnyű helyzetben a július elsejétől induló nemzeti dohányboltok koncessziót elnyerő üzemeltetői. Ugyan a koncessziót magánszemélyként lehetett elnyerni húsz évre, ám a trafikot egyéni vállalkozóként vagy betéti társaság beltagjaként elnyert koncesszióval lehet  üzemeltetni, így a nyertesekre július elsejéig sok feladat vár: új cég alapítása vagy az egyéni vállalkozói engedély kiváltása (illetve a meglévő vállalkozás átalakítása), bankszámla nyitása, és mindez bejelentése a cégbíróságon, az adóhatóságnál és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél is.

Az OTP Bank gyorselemzése szerint az új trafikok beindításához, az üzlethelyiségek kialakításához, az induló árukészlet beszerzéséhez több millió forintra van szükségük az üzemeltetőknek, amelyet az érintettek többsége hitelből tervez finanszírozni – tették hozzá.

Az eddigi tapasztalatok alapján sok az átszerződő ügyfél, aki kifejezetten a trafikosoknak kidolgozott számlakonstrukció miatt érkezik, az érdeklődők fele már az új cégének nyitja a számlát, 40 százalékuk pedig még csak most tart a cégalapításnál – közölték.

Emellett a trafikosoknak július elsejéig be kell fejezniük az üzlethelyiség kialakítását, a szükséges berendezések, például a pénztárgép és az induló árukészlet beszerzését. Az eddig az OTP-hez fordult trafikosok többsége már rendelkezik üzlethelyiséggel, amelyet viszont még át kell alakítani, és egyelőre még nincs információjuk arról, hogy a dohány-nagykereskedőktől milyen feltételekkel szerezhetik majd be az árukészletet.

“Az érdeklődők többsége a koncessziónkénti maximális 5 millió forintos hitelkeretben gondolkodik, emellett a legtöbben a POS-terminál és az új bankszámla-konstrukció iránt érdeklődtek, illetve sok nyertes tett fel kérdéseket a pénztárgépek lízingelési lehetőségével kapcsolatban” – fejti ki Csonka Tibor, az OTP Bank MKV üzletágának ügyvezető igazgatója.

Az OTP Bank új, kifejezetten induló trafikok számára kialakított folyószámlahitel-konstrukciója számos olyan elemet tartalmaz, amely könnyítést nyújt az új vállalkozások részére. Mivel a döntően a dohánytermékek kiskereskedelmi tevékenységére megalakult vállalkozói kör sem lezárt éves gazdálkodási adatokkal, sem számlaforgalommal nem rendelkezik, így ezeket az igényléskor nem is várják el. A folyószámlahitel rugalmas hitel-igénybevételi lehetőséget biztosít, szabad felhasználású és hitelkamatot csak az igénybe vett összeg után kell fizetni – közölte a pénzintézet.

A konstrukciót az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása mellett vehetik igénybe a trafiktulajdonosok, elnyert koncessziónként maximum 5 millió forint összegben.

Az OTP Bank a dohányboltok elindulását és azok beüzemelését kedvezményes számlavezetéssel is támogatja: a dohány-kiskereskedelemmel foglalkozó ügyfeleknek a számlanyitást követően hat hónapig nem számítják fel számlavezetési havi díjat.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?