Pénztárgép – NGM: az online pénztárgép forgalmazása engedélyhez kötött

Budapest, 2013. május 27., hétfő (MTI) – Az NGM elhatárolódik az engedéllyel nem rendelkező pénztárgép gyártóktól és forgalmazóktól, egyben felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon csak az a pénztárgéptípus forgalmazható, amely megfelel a jogszabályi előírásoknak, és ezt tanúsítja a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélye.    A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel közölte: eddig a hivatalhoz öt forgalmazási engedély iránti kérelem érkezett be, amelyek értékelése még tart.

    A gazdasági tárca információi szerint a közelmúltban több vállalkozás is megtévesztő eszközökkel hirdette saját – még nem engedélyeztetett – termékét. Továbbá egyes cégek politikai támogatásra hivatkozva kínálnak pénztárgép csomagokat e-mailben, illetve honlapokon keresztül.

A közlemény szerint a tárca üdvözli azon gyártói törekvéseket, amelyek a mihamarabbi piacra jutásra irányulnak, azonban határozottan elutasítja azokat a tisztességtelen megnyilvánulásokat, amelyek arra engednek következtetni, hogy a minisztérium bármely gyártót kiemelt figyelemben részesítene. Hangsúlyozzák: az elbírálás során csak a műszaki követelményeknek való megfelelés lehet szempont.

Az NGM kéri az érintetteket, illetve a lakosságot, hogy amennyiben a fent leírtakhoz hasonló visszaélést észlel, haladéktalanul jelezze azt az ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu elérhetőségen, hogy a tárca megtehesse a szükséges lépeseket a Gazdasági Versenyhivatal eljárása érdekében.

Kizárólag az arra jogosult NAV-engedéllyel rendelkező pénztárgép szervizekkel állj kapcsolatban! Kérj igazolványt!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?