Pénztárgépek – Tizenötezer pénztárgépet szállít a Comp csoport decemberben

Budapest, 2013. december 5., csütörtök (MTI) – Határidőre teljesíti a decemberi vállalását a lengyel Comp csoport, ebben a hónapban a pénztárgépgyártó összesen tizenötezer pénztárgépet szállít Magyarországra – közölte a cég az MIT-vel csütörtökön

 

Az első szállítmány már megérkezett, a pénztárgépek mindegyikét már tesztelték a gyárban, így csak fel kell szerelni őket a boltokban. Jelenleg nagyjából még csak ezer új típusú kassza működik a hazai üzletekben, miközben január elsejétől már csak online pénztárgépeket használhatnak a kereskedők.

A közlemény idézi Novák Zoltánt, a Comp csoportot képviselő Micra-Metripond Kft. ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a cég tizenötezer új pénztárgép szállítását vállalta decemberre, de még ez is kevésnek tűnik ahhoz képest, hogy nagyjából kétszázezer kasszát kellene kicserélni nagyon rövid idő alatt. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi szabályozás szerint a kereskedők december 31-ig használhatják a régi pénztárgépeket.

Az ügyvezető igazgató szerint sok kereskedő mindent megtesz azért, hogy be tudja tartani a határidőt, a többség nem siet a megrendeléssel, mert abban bízik, hogy a kormány az utolsó pillanatban újra módosítja majd az átállásról szóló rendeletet. A büntetést viszont csak az kerülheti el, aki igazolni tudja, hogy megfelelő engedélyekkel rendelkező forgalmazótól választott forgalmazható pénztárgépet – tette hozzá.

A Comp csoport Európa legnagyobb pénztárgépgyártója. Az elmúlt 20 évben másfél millió pénztárgépet szállított több kontinensre. A társaság Magyarországon négy online kasszát forgalmaz: a Mini, a Jota, a Sento és a Sento Light típusokat. Ezek elsőként kapták meg a forgalmazási engedélyt, és mindegyikre igénybe vehető az 50 ezer forintos állami támogatás.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?