Pénztárgépek – Módosította a pénztárgép-rendeletet a szaktárca

Budapest, 2014. február 14., péntek (MTI) – Akkor is jár az állami támogatás, ha az üzembehelyezési kóddal rendelkező üzemeltető a pénztárgép üzembe helyezésekor – tévedésből – nem a támogatásra jogosító üzembehelyezési kódot adta át az eladónak, vagy az eladó – szintén tévedésből – nem a támogatásra jogosító üzembehelyezési kódot használta fel a pénztárgép üzembe helyezésekor – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

 

Amennyiben az eladó a pénztárgépet támogatással nem csökkentett, tehát teljes vételáron értékesítette, úgy az üzemeltető kérheti a támogatást az adóhatóságtól. A kérelemhez csatolni kell a felhasznált, vagy pedig fel nem használt üzembehelyezési kódról kiadott igazolás, valamint az értékesítésről kibocsátott számla másolatát is.

Ha az eladó a pénztárgépet támogatással csökkentett vételáron értékesítette, úgy a támogatás összegének kiutalását az eladó kérheti az adóhatóságtól. Itt is a kódról kiadott igazolás és a számla másolatát kell mellékelni a kérelemhez.

A kérelmeket az adóhatóság a beérkezésüktől számított 21 napon belül – határozattal – bírálja el. A kiutalás a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül történik.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?