Magyar Posta: az étel- és italautomatákat június 30-áig kell bekötni az adóhivatalhoz

Budapest, 2018. június 15., péntek (MTI) – Az étel- és italautomata beazonosítását lehetővé tevő automata felügyeleti egységet (AFE) 2018. június 30-ig kell beszerelni és összekötni az adóhivatal informatikai rendszerével, ezt követően már csak az ilyen automaták üzemeltethetők – hívta fel a figyelmet a Magyar Posta pénteken.

Az étel- és italautomatákat június 30-áig kell bekötni az adóhivatalhoz

Az étel- és italautomatákat június 30-ig kell bekötni az adóhivatalhoz

 

Az étel- és italautomaták piacán bevezetett új rendszer az online pénztárgépek és az elektronikus közúti árufuvarozási ellenőrzési rendszerhez hasonlóan az adóbevételek növelését, a gazdaság fehérítését szolgálja.

A közleményben az étel- és italautomaták felügyeleti szolgáltatójának kijelölt Magyar Posta hangsúlyozza, hogy a beszerelést követően az egységet “megszemélyesítik”, azaz összekötik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal informatikai rendszerével.

Magyar Posta közölte, hogy június 15-ig mintegy 23 ezer automata felügyeleti egységet adtak ki beszerelésre, az üzemeltetőkkel mintegy 27 ezer automata felszereléséről kötöttek szerződést, a beépítést közösen végzik előre ütemezett terv szerint.

A közlemény szerint az automaták felügyeleti rendszere az üzemeltetők számára számos előnnyel jár, így például naprakész információt kapnak minden egyes automata forgalmáról, ellenőrizhető, hogy az egyes termékek milyen ütemben fogynak és mikor szükséges a készülék feltöltése. A rendszer használatával a kisebb üzemeltetők és az újonnan piacra lépők esélyegyenlősége javul, hiszen támogatott beruházás keretében jutnak telemetriai adatokhoz.

Az automataberendezések üzemeltetői gépenként 120 000 forintos támogatást igényelhettek az AFE telepítés eszköz- és szerelési költségeire. Ahhoz, hogy az üzemeltetők az igényelt támogatást meg is kaphassák – a támogatásra való jogosultság mellett – szükséges, hogy az érintett automatába 2018. június 30-ig beszereljék a felügyeleti egységet, és azt összekössék a NAV informatikai rendszerével – írja közleményében a Magyar Posta.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?