Pénztárgépek – OKSZ: elfogadható a február végi határidő

Budapest, 2014. január 10., péntek (MTI) – A vállalkozások ugyan hosszabb határidőt szerettek volna, de a február végi dátumot elfogadhatónak tartják azzal, hogy később át kell tekinteni, a gyártók és a forgalmazók erre a határidőre tudják-e teljesíteni a szállításokat – reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) bejelentésére Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.

 

Az NGM péntek délután jelentette be, hogy bár fő szabályként változatlanul január 31-ig történő beüzemelés mellett jár az állami támogatás az online pénztárgépek vásárlásához, de azok a kereskedők, akik betartották a géprendelésre vonatkozó határidőket február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.

A főtitkár elmondta: a pénztárgép munkabizottságban részletesen áttekintették a helyzetet. Pozitívumként értékelte, hogy a jogszabályt betartók – akik időben regisztráltak és leadták a megrendelést – további haladékot kaptak a támogatás igénybe vételére.

A február 28-ai dátumot meg kell majd vizsgálni abból a szempontból is, hogy milyen arányban lehet addig üzembe helyezni a gépeket – tette hozzá Vámos György.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?