A Mastercard üdvözli az elektronikus fizetéseket támogató kormánydöntést

Budapest, 2020. július 17., péntek (MTI) – A Mastercard üdvözli a kormány döntését, amelynek alapján 2021. januárjától minden online pénztárgép használatára kötelezett kereskedőnek biztosítania kell ügyfelei számára az elektronikus fizetés lehetőségét. A rendelkezés utat nyithat az azonnali fizetési rendszerben rejlő lehetőségek mélyebb kiaknázásának, és  tovább erősödhetnek majd az érintésmentes kártyás fizetések is – közölte a cég pénteken az MTI-vel.

 

bankkartya terminal

 

“Hisszük, hogy a mostanihoz hasonló döntések komoly előrelépést jelentenek a magyar gazdaság valamennyi szereplője számára. A fogyasztók közül sokan vártak már egy ilyen döntésre, hiszen így ők választhatnak majd az egyes fizetési módok között” – mondta a törvény kapcsán Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Mastercard szerint a mostani döntés az érintésmentes kártyás fizetés további terjedését is segíti, hiszen ehhez az infrastruktúra javarészt biztosított: több mint 8 millió, érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártya van a vásárlóknál és egyre többen használják okoseszközeiket is fizetésre.

Az MNB adatai is alátámasztják, hogy közkedvelt fizetési módról van szó: a Magyarországon kibocsátott bankkártyás tranzakciók 85 százaléka már most érintésmentesen történik – írták a közleményben. A vállalkozások is szívesen választanak kipróbált és bevált megoldásokat, különösen igaz ez a vendéglátással és turizmussal foglalkozó szektorra, ahol a magyar ügyfelek, vásárlók mellett fontos szempont, hogy a külföldi turisták is egyszerűen és gyorsan fizethessenek majd elektronikusan.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?