Pénztárgépek – Váratlanul érte az engedély visszavonása a forgalmazókat

Budapest, 2014. január 24., péntek (MTI) – Megdöbbentette a két online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonása a forgalmazókat, amelyről állításuk szerint a hivatal nem értesítette őket, a cégek vizsgálják a helyzetet.

 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) csütörtökön visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. SE NR-300 ONLINE elnevezésű, korábban már jóváhagyott online pénztárgépek engedélyét.

Az Alt Cash honlapján azt közölte: megdöbbenve fogadták a Sam4s NR-300 online pénztárgép forgalmazási engedélyének visszavonását. A hírről az MKEH oldaláról értesültek, előzetes tájékoztatást nem kaptak a hivataltól.

Nincs tudomásuk arról, hogy a gépeikkel csalni lehetne, a pénztárgép jogerős forgalmazási és forgalomba hozatali engedéllyel rendelkezett, az MKEH összes vizsgálatán hibamentesen szerepelt – hangsúlyozta a cég.

A hivatallal pénteken haladéktalanul felveszik a kapcsolatot – közölték.

Szintén váratlanul érte a hír csütörtökön este a Japán Cash Company-t. Hivatalos álláspontjuk még nincs, jelenleg dolgoznak a megoldáson – mondta az MTI-nek pénteken Homoki Péter, a társaság kereskedelmi igazgatója, hozzátéve, hogy a jövő héten tudnak bővebb tájékoztatást adni érintett ügyfeleiknek.

A pénztárgép korábban átment az ellenőrzéseken, az engedély visszavonásáról hivatalos indoklást nem kaptak – tette hozzá.

Egyelőre annyit közölt: érintett pénztárgépükből még egy sem üzemel, de “nagyon sok” gép állt készen az üzembehelyezésre.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?