Pénztárgépek – Tableten működő online pénztárgép kapott engedélyt

Budapest, 2015. január 14., szerda (MTI) – Tableten működő online pénztárgépet engedélyezett a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal – tájékoztatta a forgalmazó Laurel cégcsoport szerdán az MTI-t.

 

 A közlemény szerint az eszköz lényegesen kisebb helyet foglal, mint egy hagyományos kassza, ugyanakkor a tudása megfelel egy PC-s pénztárgépének, így kereskedelmi háttérrendszerekhez is csatlakoztatható. Emellett az új eszköz olcsóbb, mint a hasonló tudású, PC-alapú rendszerek – közölte a társaság.

A rendszer alapja egy Windows alapú tablet, amelyre a cég Laura kasszaszoftverét telepítik. A tablet, összekapcsolva az adóügyi nyomtatóval teljes értékű pénztárgépként működik – idézi a közlemény Bessenyei Istvánt, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetőjét.

Az új megoldást elsősorban azoknak a vállalkozásoknak ajánlják, ahol nem kell rövid idő alatt nagy mennyiségű bizonylatot nyomtatni.

A Laurel cégcsoport közleményében szakértőkre hivatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a pénztárgépcsere újabb hulláma mintegy 50-60 ezer vállalkozót érinthet.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?