Pénztárgépek – Petíciót adtak át civilek az NGM előtt

Budapest, 2014. január 31., péntek (MTI) – A civil kezdeményezésű Online Pénztárgép Cserére Kötelezettek Facebook közössége petíciót adott át pénteken délben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) épülete előtt, a Varga Mihály miniszternek címzett tiltakozó levelet Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár vette át.

 

Kenéz Tünde, a civilkezdeményezés képviseletében a mintegy száz tiltakozó előtt elmondta: azt kérik, hogy a kormány a témában alkossa meg a tisztességes jogkövetés lehetőségét, támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a gazdaság kifehérítését szolgálja, a korrupció elleni harcot erősíti, de véleményük szerint a mostanában született döntések erre alkalmatlanok. Pankucsi Zoltán a petíció átvételekor közölte: a leírtakat tanulmányozzák, és felhívta a figyelmet arra, már született kormánydöntés arról, hogy az online kassza cserére vonatkozó jogszabályt betartó tisztességes kereskedőket ne érje kár.

A helyettes államtitkár hozzátette: azon dolgoznak, még egyszer ne fordulhasson az elő, hogy biztonsági szempontból nem megfelelő pénztárgép engedélyt kap.

Kenéz Tünde hangsúlyozta: a tisztességes jogkövetést ellehetetlenítik a szabályok állandó változása, a hivatalok folyamatos hibái, az irracionális döntések jogbizonytalanságot okoznak. A kormány ugyan már tett lépést, hogy enyhítse a kialakult helyzetet, de ez szerintük nem elég.

A civil kezdeményezés képviselője elmondta: a feketegazdaság elleni harcban olyan szabályozást szeretnének, ahol egyenlő lehetőségei vannak a piaci szereplőknek, és kiszűrhetővé válik a korrupció. A gazdaság fehérítése és a tisztességes adózók, valamint a megvádolt vállalkozók erkölcsi kártérítése érdekében olyan jogszabályi biztonságot kérnek, amely kizár minden lehetőséget a
csalásra és visszaélésre.

Pankucsi Zoltán azt mondta: a kormány célja, hogy a tisztességes adózókat, jogkövető vállalkozásokat ne érje versenyhátrány a nem jogkövetőkkel szemben, a pénztárgép-csere programra a visszaélések megszüntetése céljából volt szükség.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?