Pénztárgépek – OKSZ: jó döntést hozott a kormány

 Budapest, 2014. január 29., szerda (MTI) – A pénztárgépmunkabizottság javaslata alapján jó döntést hozott a kormány, mert semmilyen anyagi kár nem éri az előleget befizető vállalkozásnak – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerdán az MTI-nek.

 

Vámos György arra reagált, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közlése szerint a kormány a pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az Alt Cash és a Japán Cash károsultjainak előleg befizetését, és jogi úton lép fel a cégekkel szemben.

Az Alt Cash és a Japán Cash egy-egy, korábban már engedélyezett, több tízezer kereskedő által megrendelt online gépének forgalmazási engedélyét a múlt héten vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, miután megállapította, hogy az azokba beépített ellenőrző egység hiányosságai miatt lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre.

Az OKSZ főtitkára emlékeztetett arra, hogy az engedély visszavonása felzúdulást és tanácstalanságot váltott ki a kereskedők körében.

A pénztárgép munkabizottság a január 25-i ülésen a kormány által elfogadott javaslatot helyezte az első helyre a lehetséges megoldások közül, mert így semmilyen veszteség nem éri a pénztárgépet rendelő vállalkozót – mondta Vámos György, hangsúlyozva: előleg nem vész el, az adóhatóság oldalán kell megrendelni a gépet a regisztrációs kódot felhasználva, ezzel egyidejűleg az ügyfélkapun keresztül azt is jelezni kell, hogy a követelést az államra engedményezik a kereskedő.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?