Pénztárgépek – Házkutatásokat tartott adócsalásra alkalmas gépek miatt a rendőrség

 Budapest, 2014. január 28., kedd (MTI) – Adócsalásra is alkalmasnak vélt pénztárgépek miatt tettek feljelentést, a rendőrség kedden házkutatásokat tartott – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-nek.

 

A nol.hu kedden írt arról, hogy megjelentek a nyomozók a betiltott koreai kasszákat forgalmazó cég, az Alt Cash Kft. Fogarasi úti telephelyén és a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnál
is. A portál Kovács Viktóriára, az ORFK szóvivőjére hivatkozva azt írta: miután a hatóság visszavonta korábbi engedélyét és megtiltotta a koreai kasszák forgalmazását, mondván a gép adócsalásra is alkalmas lehet, valaki feljelentést tett a rendőrségen.

A nol.hu információi szerint a nyomozók a cégnél lefoglalták a forgalmazott egyes pénztárgép-típusok dokumentációját.

Az ORFK az MTI megkeresésére azt közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az eljárás keretében házkutatásokat tartottak. További részletet a rendőrség egyelőre nem közöl – tették hozzá.

Az Alt Cash az MTI-hez is eljuttatott közleményében visszautasította a vádat, hogy szándékosan fejlesztett volna meghekkelhető pénztárgépet.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?