Pénztárgépek – A hivatal megtévesztő reklámokra figyelmeztet

Budapest, 2013. október 10., csütörtök (MTI) – Hamis reklámokra figyelmeztet az onlinepénztárgép-piacon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH), amely ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy csak az általa engedélyezett online gépek forgalmazhatók. A forgalmazó az MTI-nek azt mondta: hamarosan benyújtják a kérelmet.

 

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint egyes webhelyeken egy “SAM4S NR-330 Online” megnevezésű pénztárgépet (egyes megnevezésekben: adóügyi nyomtatót) kínálnak megvételre, megrendelésre. Erre a típusra azonban a MKEH forgalmazási engedélyt nem adott ki, típusvizsgálatát nem végezte el, és a pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet sem nyújtottak be – hangsúlyozza a hivatal.

Emellett egy forgalmazó olyan sajtóközleményt jelentetett meg a SAM4S NR-240,-270, -300, -330, -440 típusokról, amely több tekintetben is alkalmas a felhasználók megtévesztésére a hivatal szerint, miután a sajtóközlemény tényként kezeli az NR-270, NR-300 típusok forgalmazhatóságát, illetve a további felsorolt típusok műszaki megfelelőségét. Ezzel szemben a tényleges forgalomba hozatal különböző okok miatt még egyik típus esetében sem lehetséges.

A SAM4S NR-440 Online pénztárgépre az MKEH forgalmazási engedélyt nem adott ki. A pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet már nyújtottak be a hivatalhoz, de vizsgálható készüléket még nem.

A SAM4S NR-240 Online pénztárgépre sem adott ki forgalmazási engedélyt a hivatal. A pénztárgépre forgalmazási engedély iránti kérelmet már nyújtottak be az MKEH-hez, a típusvizsgálat folyamatban van.

A SAM4S NR-270 Online és a SAM4S NR-300 Online pénztárgépre a hivatal már kiadta a forgalmazási engedélyt, de az engedélyben a tényleges forgalomba hozatalt további hiánypótláshoz kötötték, amelynek teljesítéséig a forgalomba hozatal nem kezdhető meg. A hiánypótlás még nem történt meg.

Emlékeztetnek: az új típusú pénztárgépek forgalmazását a MKEH akkor engedélyezi, ha a pénztárgép megfelel a vonatkozó minisztériumi rendeletben előírt műszaki követelményeknek, feltételeknek, és ezt típusvizsgálat igazolja. A típusvizsgálat megállapításai alapján az MKEH határozattal dönt a forgalmazási engedély megadásáról vagy az engedély iránti kérelem elutasításáról.

A kiadott forgalmazási engedélyek listája az MKEH honlapján hozzáférhető. A listán jelenleg 18 géptípus szerepel.

A forgalmazó, az Alt Cash Kft. az MTI kérdésére azt közölte, hamarosan benyújtja a forgalmazás iránti engedélykérelmet a MEKH-hez.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ez is érdekelhet...

Vélemény, hozzászólás?